joi, 22 noiembrie 2012

Revista ”Bucurestiul Meu Drag” in format tiparitProiectul unei reviste a Bucureștiului s-a născut din pasiunea și dorința de cunoașterea a unor tineri cercetători (istorici, arhitecți, fotografi, ingineri, profesori, muzeografi, bibliotecari) ca urmare a activității de fotografiere și explorare a Bucureștiului și a împrejurimilor lui de-a lungul a peste 5 ani de la înființarea Asociației Bucureștiul Meu Drag. Edițiile online pot fi accesate la http://www.orasul.ro/articles/view/revista-bucurestiul-meu-drag.html

Din colaborarea cu Asociația Istoria Artei se naște un proiect editorial ce dorește să dea Bucureștiului și bucureștenilor o revistă gratuită în format tipărit. Ediția unică a anului 2012 va cuprinde 152 pagini color.

Memoria vizuală a orașului se conturează prin documente inedite: punerea în valoare a unor fotografii realizate în timpul regimului comunist care devin publice pentru prima dată, aflându-se până acum în colecții private; documente și imagini de arhivă referitoare la monumente dispărute, uitate, degradate; proiecte de remodelare urbană și reconstituire propuse de birouri de arhitectură; evenimente cu impact asupra vieții publice; elemente de viață cotidiană surprinse de omul de rând.


        Revista ”Bucureștiul Meu Drag” apare în format tipărit în decembrie 2012, proiectul editorial fiind inițiat de Asociația Istoria Artei și finanțat de Ordinul Arhitecților din România din Taxa Timbrului Arhitecturii.  

        Lansarea oficială va avea loc în 10 ianuarie 2013 la ora 17:30 la Casa Mincu, sediul O.A.R din str. Arthur Verona nr. 19.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu