joi, 20 august 2015

Atelierele lunii august


Atelierele din cadrul „Școlii de vară de la Palatul Suțu” au continuat și în perioada 6-27 august cu diferite prezentări și activități practice, susținute de istoric Alina Havreliuc și arhitect Costin Gheorghe.

Acum 150 de ani, erau bucureşteni care trăiau în bordeie, în locuinţe semi-îngropate în pământ, care ţineau vara răcoare şi iarna cald. Oamenii au început să îşi facă, de-a lungul timpului, case din ce în ce mai trainice şi mai spaţioase. Apoi au apărut casele boiereşti cu etaj.
Casele ce se construiau acum 100 de ani au o arhitectură specifică ţării noastre (neo-românesc), asemănătoare căsuţelor din poveşti.
Primele blocuri adevărate s-au ridicat în Bucureşti pe vremea străbunicilor, iar când se nășteau părinţii, mai mulţi bucureşteni stăteau la bloc decât la casă.
Azi, unele blocuri sunt adevăraţi zgârie-nori, alături de clădirile de birouri din Bucureşti.” (arhitect Costin Gheorghe)

La atelierele de istoria orașului și arhitecturii bucureștene din cadrul proiectului „Arhiva de arhitectură” au participat 130 de copii în perioada 2 iulie - 27 august.

„Arhiva de arhitectură” ediția 2015 este un:

Proiect cultural finanțat de O.A.R. din „Timbrul arhitecturii”

Proiect editorial online co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Proiect cultural finanţat de A.R.C.U.B. și P.M.B. în cadrul Programului cultural „Ești București”



















Foto: Alina Havreliuc și Cristian Oprea Oeffner


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu