joi, 12 aprilie 2018

Tururi ghidate gratuite


Comunicat de presă

Asociația Istoria Artei anunță organizarea de tururi ghidate gratuite cu tema „Arhitectura neoromânească în slujba Marii Uniri” în perioada aprilie-august 2018. Proiectul cultural a primit susținere în sesiunea de finanțare I/2018 a Administrației Fondului Cultural Național astfel încât vom putea dezvolta și desfășura mai multe activități în cursul anului 2018, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Proiectul și-a propus să scoată la lumină și să prezinte publicului principalele construcții realizate de arhitecții Cristofi Cerchez, Paul Smărăndescu, Petre Antonescu, Gheorghe Simotta, Victor Ștephănescu, Statie Ciortan. Alegerea acestor nume a fost determinată de impactul pe care l-au avut în arhitectura naţională printr-o carieră lungă şi fructuoasă, prin promovarea unor programe de arhitectură noi (primării, prefecturi, şcoli şi licee, administraţii financiare, spitale, monumente comemorative) în plus faţă de exemplele rezidenţiale din marile centre urbane ale României Mari.


Calendarul tururilor ghidate este următorul:



29 aprilie, ora 16:00 Tur ghidat Cristofi Cerchez





6 mai, ora 16:00 Tur ghidat Paul Smărăndescu





27 mai, ora 18:00 Tur ghidat Petre Antonescu

24 iunie, ora 18:00 Tur ghidat Statie Ciortan

29 iulie, ora 18:00 Tur ghidat Gheorghe Simotta

26 august, ora 18:00 Tur ghidat Victor Stephănescu


Înscrieri și detalii: tururighidate@gmail.com și http://arhitecturaneoromaneasca.blogspot.ro

Grupuri maxime: 35 participanți/tur

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu