luni, 9 septembrie 2013

Tur ghidat ing.-arh. Grigore P. Cerkez, 21 septembrie, ora 16


Asociația Istoria Artei organizează în această toamnă al doilea proiect de anvergură dedicat istoriei arhitecturii bucureștene. Desfășurat pe trei componente, în funcție de categoriile de public, vă propunem o serie de tururi ghidate, conferințe și ateliere pentru copii.

În perioada 21 - 22 septembrie 2013, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Bucureștiului și a Festivalului BiblioCity - Ziua Turismului Cultural Bucureștean, vă invităm la două tururi ghidate dedicate fraților ingineri și arhitecți de origine armeană, Grigore și Nicolae P. Cerkez.

De-a lungul a peste 50 de ani în serviciul tehnic al Primăriei, la catedra universitară, în Comisia Monumentelor Istorice, la Direcția Poștelor și în cadrul Societății Arhitecților Români, Grigore P. Cerkez (1850-1927) marchează fundamental istoria arhitecturii românești. Având o pregătire și experiență bogată în construcții, Grigore Cerkez a îndeplinit nenumărate funcții în postura de inginer-arhitect, restaurator, profesor, expert și bun organizator al serviciilor unor instituții publice.

Punct de întâlnire: 21 septembrie, ora 16:00 la Universitatea de Arhitectură (Strada Biserica Enei)


Proiectul este co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România, din taxa de timbru de arhitectură.
Parteneri: Arhivele Naționale ale României, Asociația Bucureștiul Meu Drag, Asociația Dialog și Acțiune, Bucureștii Vechi și Noi, Orașul lui Bucur, Biblioteca Metropolitană București
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu