luni, 9 iunie 2014

StreetDelivery 2014


Asociația Istoria Artei inițiază și dezvoltă programe de educație non-formală în domeniul culturii: de istorie, istoria artei și arhitecturii, pictură și meșteșuguri, protejarea patrimoniului.


Design: Cristian Gache www.logotype.ro

Pentru al doilea an consecutiv, istoric Alina Havreliuc, trainer, vă așteaptă sâmbată, 14 iunie, de la 11-14 si duminică, 15 iunie, de la 14-17 pe str. Arthur Verona, pe băncuțele din dreptul Casei Mincu/Grădina OAR la StreetDelivery. În restul zilei, atelierele vor fi organizate și în curtea Casei Mincu.

 Design: Cristian Gache www.logotype.ro

Din 2010 istoricul de artă Oana Marinache și Asociația Istoria Artei propun la StreetDelivery ateliere de istoria artei și arhitecturii pentru copii. Am început cu perioada antichității, am intrat în universul magic al lui Arcimboldo și ne-am plimbat prin grădinile pictorilor impresioniști, pentru ca în 2013 și 2014 să venim cu povești despre dezvoltarea orașului București.

Ca urmare a proiectelor culturale desfășurate în școlile bucureștene și la Casa Mincu, beneficiind de caietul de activități și de fișele de lucru concepute de graficianul Cristian Gache, copiii au ocazia să și creeze propriile case și să le decoreze cu motive vegetale și animaliere inspirate de lucrările proiectate de arh. Ion Mincu, Ion Socolescu, Cristofi Cerchez.

Grafica: Crina Niculescu

În 2013 echipei i s-a alăturat și istoricul Alina Havreliuc, care îi așteaptă pe cei mici și la atelierele din perioada 14-15 iunie 2014. În 2014 proiectul nostru se adresează mai multor categorii de vârstă: ateliere de istoria arhitecturii pentru elevii claselor I-VI și ateliere de creație pentru copii de 4-6 ani. Actvitățile atelierelor se realizează prin: prezentări vizuale de aproximativ 10-15 minute, dialog cu copiii, urmate de activități practice (desen, colorare) după fișe de lucru create de Crina Niculescu. Atelierul durează aproximativ 30 minute, în funcție de grupele de vârstă și interes, fiind reluate cu noi participanți, nedepășind 15-20 copii/ grupa de lucru.

Grafica: Crina Niculescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu