duminică, 19 aprilie 2015

Redirecționare 20% impozit pe profit



Codul Fiscal a introdus din 2004 o facilitate la impozitare, de care inca foarte putine societati comerciale fac uz, si anumeredirectionarea a 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG.

Potrivit art. 21, alin. 4, pct. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente. Legislatia impune doua conditii in acest sens – suma nu poate depasi 0,3% din cifra de afaceri a firmei si trebuie sa se incadreze in limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului.

Procedura de redirectionare a celor 20%

Procedura in sine este una extreme de facila, presupunand eforturi minime din partea societatii comerciale. Astfel, in urma alegerii unei organizatii sau cauze a carei sprijin se urmareste, se va intocmi un contract de sponsorizare. De mentionat este faptul ca societatea va trebui sa realizeze, la momentul redactarii contractului, o estimare a valorii cotei de 20%. Contractul astfel finalizat va fi apoi trimis ONG-ului in cauza, care il va semna si stampila, cu obligatia de a returna companiei exemplarul primit. Contractul astfel incheiat constituie dovada actului de mecenat, iar in baza acestuia se va realiza redirectionarea.

Operatiunile de sponsorizare prin acordarea de numerar sau virament bancar se vor reflecta in contabilitate. Acestea vor fi evidentiate separat. Din profitul calculat, se va stabili valoarea impozitului de 16%. Din acest impozit se va scadea suma atribuita ONG-ului, reprezentand cota de 20%.



Sursa: http://www.stiriong.ro/legislatie/legislatie-ong/redirectionarea-impozitului-pe-profit-de


Proiectele noastre următoare: reeditarea Jurnalului de prințesă al Nadejei Știrbey, continuarea proiectului de digitizare pe www.arhivadearhitectura.ro și tipărirea a noi broșuri de arhitectură „Traseu urban București”

Datele noastre de identificare sunt:

Asociația Istoria Artei
CIF 28669715
RO27INGB0000999902777826 ING Bank Iancului
asociatiaistoriaartei@gmail.com
edituraistoriaartei@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu