Design: Cristian Gache
Cercetarea în arhive și trimiterile bibliografice au scos la lumină principalele lucrări realizate de arhitectul francez în țara noastră în perioada 1873-1902. Arhitectul Gottereau este unul dintre cei mai prolifici creatori, înnoind arhitectura românească din timpul domniei lui Carol I. De numele său se leagă importante clădiri publice, dar cele mai multe construcții proiectate de el au avut comanditari privați, mari nume ale protipendadei bucureștene: Cantacuzino, Lahovary, Filipescu, Bibescu, Văcărescu. Majoritatea caselor particulare se găseau în București, dar a realizat și reședințe extraurbane, conace și palate.
În Centrul Vechi al orașului București a construit mai multe instituții financiar-bancare și a modernizat hanuri. Activitatea sa a atins punctul culminat în perioada colaborării cu familia regală și princiară a României, pentru care realizează transformările și extinderile palatelor din Calea Victoriei și de la Cotroceni, precum și Fundația Carol I. Turul este astfel un bun prilej de a evoca clădirile importante construite în timpul domniei lui Carol I, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la sosirea principelui in țara noastră.
Participarea la eveniment: 10 lei
Broșura dedicată principalelor lucrări (29 existente, 20 dispărute, 20 în țară) a apărut în 2015 la Editura Istoria Artei și este rodul cercetărilor istoricului de artă Oana Marinache și arhitectei Florentina Matache, într-un concept grafic al lui Cristian Gache. Preț: 10 lei
http://eia.ro/traseeurbane/alfred-si-paul-gottereau/
Confirmarea participării la: asociatiaistoriaartei@gmail.com pana vineri, 1 aprilie.
https://www.facebook.com/events/1700934333516573/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu