joi, 10 ianuarie 2019

Ziua Culturii Naționale la Palatul Mogoșoaia, 12 ianuarie


La evenimentul organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Asociatia Pro Valores, participa mari nume ale artei romanesti: actorii – Lamia Beligan, Irina Ungureanu si Ionuț Kivu, Ansamblul Musica Viva, pianista Oxana Corjos, pictorul Valeriu Paladi.

La ora 16:00, in Sala Scoartelor va avea loc spectacolul “Din valurile vremii”, susținut de actorii Irina Ungureanu, Ionut Kivu si pianista Oxana Corjos. Acestia vor imbina versul eminescian cu armoniile imaginate de: Bach, Debussy, Șostakovici si Chopin.


Traseul cultural va continua la Foisor, de la ora 16:30 cu vernisajul expozitiei de fotografie „Povesti fara nume”, autor Cristian Gache.






La ora 17:00, in palat va fi vernisata expoziția de pictura “Imagini concrete” de Valeriu Paladi.

Acest regal plastic va fi urmat, de la ora 17:30, de prezentarea publicatiei culturale ArhiTur, creata in cadrul proiectului „Locuri ale memoriei Marelui Razboi” al Asociatiei Istoria Artei. Proiectul a fost finanțat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, in cea de-a doua sesiune de finantare nerambursabia pentru proiecte culturale dedicate aniversarii Centenarului Romaniei (1918-2018) si a Primului Razboi Mondial.


Foto: Ionela Ignat

Seara se va încheia de la ora 18, cu un recital intitulat “Eternul Eminescu”, în care protagonist vor fi actrita Lamia Beligan si ansamblul Musica Viva, alcatuit din pianista Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea. Acestia propun un spectacol deosebit de poezie si muzica, in care versurile lui Mihai Eminescu se vor impleti cu sonoritati create de: George Enescu, George Stephanescu, Paul Constantinescu si Doru Popovici. Vor fi aduse in atentie, pentru prima data, forme incipiente, inedite ale versurilor eminesciene. Lamia Beligan va invita in laboratorul de creatie al poetului si reface drumul parcurs de Eminescu, de la idee la marea creatie, dezvaluind formele care au intermediat Glossa, Scrisoarea I, Icoana si privaz, etc.

Accesul este liber, in limita locurilor disponibile, pe baza inscrierii in prealabil la adresa de email: madamirea@gmail.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu