luni, 31 august 2020

Excursie Valea Călugărească - Dealu Mare

Programul propus de Elf Travel & Tours pentru 29 august il regasiti mai jos:
Plecam la ora 08:00 din Bucuresti (zona Piata Victoriei, Manufaktura - The Coffee Shop), cu destinatia Conacul Bellu din Urlati. Pe drum facem o scurta oprire pentru fotografii la Biserica Izvorul Tamaduirii din Valea Calugareasca, creata de arh. Ion Mincu.




Apoi vizitam conacul ce datează de la jumătatea secolului al XIX-lea și care i-a aparținut familiei Bellu.
In jurul orei 11:00, dupa vizita la Conacul Bellu, ne indreptam spre Ceptura de Jos si poposim la crama Rotenberg, restaurata in 2007.



Aici vom avea posibilitatea sa intram in culisele cramei pentru a afla “secretele” vinificarii strugurilor, care stau la baza producerii Merlot-ului din Ceptura, dupa un procedeu aparte. Vom degusta 4 sortimente de vin, alaturi de un platou cu branzeturi, nuci si mere. Vizita ghidata a cramei impreuna cu degustarea dureaza aproximativ 1 ora si jumatate. La sfarsitul vizitei, veti avea posibilitatea sa achizitionati direct de la crama vinul preferat cu reducere de 15%.

Dupa degustare, sigur ni se va face foame, asa ca ne vom indrepta spre Ferma Dacilor pentru a servi pranzul, in jurul orei 14:00. Acesta se plateste separat, de catre fiecare participant. Ferma Dacilor este recunoscuta pentru mancarurile traditionale foarte gustoase. Dispunand de o suprafata mare, va puteti odihni la umbra, admira mica ferma de animale, ba chiar puteti lua si lectii de echitatie (contra cost).
Dupa servirea pranzului, ne indreptam spre fosta Manastire Verbila, actuala biserica, unde vom beneficia de un tur ghidat de aproximativ 1 ora. Biserica a fost construită între anii 1510-1532. Legendele spun că pe aici a trecut de mai multe ori chiar și Mihai Viteazul, pentru a se ruga.
Aceasta dispune de un foisor exterior, construit in jurul anului 1735. Este de altfel singura biserică de la noi cu un astfel de foișor exterior, al cărui scop încă nu poate fi explicat. De sus se poate admira panorama, care te lasa fara cuvinte… 


Vom ajunge in Bucuresti in jurul orei 20.00.
Tarif: 220 Ron/ persoana
Tariful include:
- transport cu microbuz de 19+1 locuri dotat cu aer conditionat, scaune rabatabile, centuri de siguranta pe fiecare
scaun, sistem audio, lampi pentru citit
- vizita Conacul Bellu (taxa de intrare de 8 Ron/ persoana este inclusa)
- tur ghidat al cramei Rotenberg si degustare 4 sortimente de vin, alaturi de un platou cu branzeturi, nuci si mere
- vizita ghidata la Biserica Verbila
- 1 sticla de apa plata de 0,5 l/ persoana
- insotitor de grup din partea agentiei
Tariful nu include:
- pranzul (La Ferma Dacilor, se comanda a la carte)
- alte cheltuieli personale.
Inscrierea se face prin achitarea taxei de participare, in limita locurilor disponibile, la adresa de e-mail: office@elf-travel.ro sau la nr. de telefon: 0722.390.905.
CONDITIE FIZICA
Traseul catre obiectivele turistice va fi parcurs cu autocarul si pe jos.
ECHIPAMENT NECESAR: pantofi sport, haine lejere corespunzatoare conditiilor meteo si rucsac.

 https://www.facebook.com/events/318738099251334





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu