marți, 20 octombrie 2020

Vizita JCC

Un eveniment deosebit va avea loc joi, 29 octombrie 2020, ora 10:00, inscris in seria "My Jewish Bucharest". Vom vizita "Vila Micu S. Zentler", situata in strada Mantuleasa nr. 10, la cativa pasi de casa JCC Bucuresti. Vizita ghidata de dr. Oana Marinache - Asociatia-Editura Istoria Artei. Locuri limitate in grupa de vizitare, in conformitate cu masurile sanitare de preventie si limitare a infectarii cu noul Corona Virus (Covid-19). Relatii si inscrieri: delia@jcc.ro / 0730-447777. Contributia 10 lei/membru JCC se achita la Receptia JCC.




Arh. si ing Cristofi Cerchez (origini armene) (1872-1955)
Realizeaza in anul 1911 aceasta vila, complexa ca arhitectura, implicandu-se in decoratiile int. si ext. Colaborator - pictorul sas Conrad Vollrath/Veleanu. Veti avea ocazia sa aflati multe informatii interesante despre activitatea acestui important arhitect si contributia sa la frumusetea Bucurestiului si nu numai.

Micu S. Zentler (1873 - 1969)
Director al Societatii pentru distributia produselor petroliere “Distributia”, membru in consiliile de administratie la Steaua Romana, Asigurarea Romaneasca, Camera de Comert si Ind. Bucuresti, vicepresedinte Spitalul Noua Maternitate, recompensat cu mari Ordine si Medalii din Romania si strainatate. Important donator al Templului Coral din Bucuresti, al carui Presedinte al Comunitatii a fost ales in anul 1932. I se datoreaza realizarea Bibliotecii, Muzeului si Arhivei istorice a Comunitatii Templului Coral, in noua aripa monumentala. De asemenea, acest personaj va fi prezentat cu multe informatii in cadrul acestei vizite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu