vineri, 24 septembrie 2021

Itinerarea expozitiei Smarandescu la Iasi si Sinaia

Asociația Istoria Artei are plăcerea să anunțe ultimele activități din cadrul proiectului cultural "Paul Smărăndescu 75": itinerarea expoziției la Iași și Sinaia. După ce desenele și schițele digitizate au fost prezentate în iunie-august la București în Librăria Seneca Anticafe și în Centrul de cultură Friedrich Schiller, expoziția ajunge în luna octombrie la Iași și la Sinaia.


Design: Cristian Oprea

Muzeul Municipal "Regina Maria" Iași, sub patronajul Primăriei Municipiului Iași, împreună cu importanți parteneri culturali, organizează între 30 septembrie – 3 octombrie cel de-al XXIII-lea Simpozion internațional "Monumentul - tradiție și viitor". Simpozionul ”Monumentul – Tradiţie şi Viitor” a devenit o manifestare cu un real impact asupra societăţii civile, a mediului academic și antreprenorial, la nivel local, naţional şi internaţional. Este o ocazie importantă de a reuni istorici, muzeografi, restauratori, arhitecți și ingineri și de a prezenta cele mai recente studii, cărți de specialitate, expoziții, proiecte de valorificare  a patrimoniului construit. Deschiderea expoziției ”Arhiva de arhitectură: Paul Smărăndescu 75” are loc joi, 30 septembrie, la ora 12:40, în prezența istoricului de artă și curator Oana Marinache.


Design: Cristian Oprea


În data de 21 octombrie, la ora 13:00, vom vernisa la Palatul Pelișor expoziția de 40 panouri și vom prezenta catalogul tipărit, de 144 de pagini. După București, Sinaia a ocupat un loc aparte în viața și creația lui Paul Smărăndescu; aici a creat o vilă dublă pentru familia sa, a proiectat și alte reședințe private precum și Biserica Sf. Ilie, fiind și autorul proiectului de sistematizare al orașului din 1930.

Adresăm mulțumiri gazdelor, colaboratorilor și partenerilor noștri: Arhivele Naționale ale României, Uniunea Arhitecților din România, Biblioteca Națională a României, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național Pelișor.

Participarea la evenimente este gratuită, în cadrul proiectului susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de Arhitectură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu