miercuri, 26 ianuarie 2022

Excursie Ploiești, 12 februarie

 


Sâmbătă, 12 februarie, plecăm la Ploiești împreună cu istoric dr. Lucian Vasile (A.E.D.U.)
Tren IR 1751 de la Gara de Nord la 10:55, ajunge in Gara de Sud la 11:33

Vă rugăm să vă procurați biletele din timp, nu în ziua turului, este posibil să nu mai găsiți locuri pentru că Valea Prahovei e foarte căutată în această perioadă a anului.

Turul pornește de la Gara Sud din Ploiești, în cazul în care vor fi și participanți care doresc să vină cu mașina personală.

Grup maxim: 20 persoane, vă rugăm să prezentați la înscriere și certificatul de vaccinare
 
Taxa de ghidaj de 50 lei/persoana se achita in avans, in cont, la momentul inscrierii.
Detalii și înscrieri: tururighidate@gmail.com

Istoric dr. Lucian Vasile (A.E.D.U.):
Turul istoric pietonal al Ploieștilor, propus pentru data de 12 februarie 2022, va urmări axa sud-nord a orașului, fiind o sinteză a tururilor „La pas prin trecutul Ploieștilor” și „Poveștile Bulevardului cu Castani”. Vom descoperi că, dincolo de aparențele unui oraș gri, monoton și industrial, Ploieștiul are un trecut fascinant și intrigant, plin de momente istorice remarcabile și de oameni cu destine spectaculoase. Trecut prin bombardamente, cutremure și o amplă și brutală sistematizare, orașul păstrează un bogat patrimoniu istorico-arhitectural, dovadă că localitatea de altădată avea o dinamică aparte și un stil de viață caracteristic pentru Ploiești. Vom afla cum de s-a mutat Sankt Petersburg-ul la Ploiești, dar și Ploieștii la Bucureștii, vom afla istoriile din spatele unor clădiri aparent banale, precum Gara de Sud ori Colegiul Național Mihai Viteazul, vom discuta despre bătăile cu flori de la Bulevard, despre moravurile politicienilor de secol XIX și cum s-au tradus ele în viața comunității, despre impactul instaurării regimului comunist și despre experiența ocupației inamice din Primul Război Mondial. Bineînțeles, nu vom ocoli nici micile bârfe ale orașului de odinioară și ne vom apleca asupra locului unde înnopta Enescu atunci când concerta la Ploiești, a casei proiectată de Octav Doicescu despre care se spunea că era refugiul de-o noapte al lui Gheorghiu-Dej ori buncărului rămas din vremea Războiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu