miercuri, 12 octombrie 2022

Catalogul tipărit Arhiva de arhitectură Corpul Arhitecților din România

Proiectul de cercetare ”Arhiva de arhitectură: Corpul Arhitecților” inițiat de Asociația Istoria Artei în 2021 și-a propus să prezinte istoria Corpului/Colegiului Arhitecților din România și a personalităților care au fost înscrise în el. Acesta a fost un organism profesional din perioada interbelică, de la a cărui înființare se împlinesc 90 de ani în 2022. El acorda în baza documentației depuse calitatea de arhitecți diplomați, arhitecți recunoscuți sau doar cea de profesioniști cu drepturi limitate (conductori desenatori, maeștri constructori, constructori).

 

Cercetarea este disponibilă în mediul online, într-o galerie a arhitecților interbelici,  completată pe http://arhivadearhitectura.ro/galerie-arhitecti/ cu 115 de fișe, de la Savu Abramovici (A) la Ludovic Zumino (Z).

Tot online pe https://arhivadearhitectura.blogspot.com/ veți putea parcurge dosarele fotografiate pentru fiecare arhitect, documentația fiind destul de variată, de la cererile de înscriere, acte de stare civilă, diplome de studii, formalități de echivalare a studiilor, certificate de naționalitate, certificate fiscale, dovezi ale activității profesionale, date despre familie în cazul dobîndirii cetățeniei, scrisori de recomandare, fotografii, liste cu construcțiile proiectate, jurăminte, livrete militare, adrese de domiciliu și de sediu profesional.

Catalogul în format digital (pdf) este de asemenea accesibil gratuit tuturor celor interesați. Exemplarele tipărite vor fi distribuite gratuit finanțatorului, partenerilor instituționali, bibliotecilor, facultăților de profil.

Parteneri: Arhivele Naționale ale României, Uniunea Arhitecților din România, Muzeul Național Peleș, Casa de cultură Friedrich Schiller, Universitatea Tehnică de Construcții - Facultatea de Inginerie în Limbi Străine

Proiectul ”Arhiva de arhitectură: Corpul Arhitecților” a fost inițiat de Asociația Istoria Artei și este susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

 

Echipa:

Ediție coordonată de Oana Marinache

Fotografii de arhivă: Alina Havreliuc, Oana Marinache

Prelucrarea fotografică portrete: Cristian Oprea

DTP: Web Expert Consortiu SRL

Tipărit la Delta Print Line SRL

Date tehnice:

ISBN: 9786068839356

Număr Pagini: 112

Copertă: color, plastifiată

Interior: alb-negru

Dimensiuni: H: 15 / l: 21

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu