vineri, 8 noiembrie 2019

Prezentarea albumului "Detaliul Neoromânesc", 20.11


Vă invităm la evenimentul de prezentare al albumului "Detaliul Neoromânesc" (Editura Intaglio) din data de 20 noiembrie, de la ora 19:00, la Muzeul Micul Paris, str. Lipscani nr. 41. Atunci veți putea face cunoștință cu autorii și ilustratorii titlului și veți putea comanda în avans albumul și celelalte produse din seria "Detaliul Neoromânesc".

Sursa: Editura Intaglio

Pentru acest album am selectat numai detalii ornamentale din decorația exterioară a arhitecturii bucureștene pentru a aduce în atenția publicului larg, dar și a specialiștilor, frumusețea și valoarea aproape pierdută a unui oraș. Considerăm că această carte este necesară deoarece nu mai există un astfel de catalog de ornamentică Neoromânească bucureșteană și va putea deveni un volum de referință și pentru studenții la Arte Plastice și Decorative, pentru studenții la Arhitectură dar și pentru locuitorii sau vizitatorii orașului.

Sursa: Editura Intaglio

Unele dintre aceste clădiri se află într-o stare de degradare extremă și este posibil ca ele să nu mai reziste multă vreme. Multe dintre clădirile vechi care nu au statut de monument istoric dar prezintă detalii arhitecturale deosebite sunt ori lăsate în paragină, ori renovate fără a se ține seama de valoarea lor istorică, ori vandalizate prin graffiti.

Albumul va avea ilustrații pictate în acuarelă cu ornamentele unor clădiri Neoromânești regăsite prin București și câteva fațade întregi pictate. Textul va fi scris de doi istorici de artă, Bogdan Panțu și Oana Marinache. Albumul "Detaliul Neoromânesc" va fi alcătuit din 96 de pagini ilustrate, color. Va fi tipărit în două ediții: una de colecție, cu copertă cartonată și cutie, iar a doua necartonată.

Sursa: Editura Intaglio

Rezultatul așteptat al acestui proiect este de a semnala și prezenta un stil unic în lume care va completa albumele și volumele de referință disponibile publicului larg din România și turiștilor, precum și specialiștilor interesați. De asemenea, ne așteptăm ca aducerea în atenția publicului a acestui stil decorativ să aibă ca rezultat o creștere a eforturilor de conservare și renovare a patrimoniului arhitectural existent.


Detalii album:

- tiraj mic

- format 22 x 27.5 cm

- 96 pagini color

- interior - hârtie mată

- broșată (ediția necartonată) / cusută cu ață (ediția de colecție)

- forsatz - print color

- copertă - necartonată, plastifiată mat / cartonată, plastifiată mat (ediția de colecție)

- folio metalizat pe coperta cartonată

- cutie cu timbru sec (pentru coperta cartonată - ediția de colecție)


Asociația Istoria Artei este parteneră a proiectului inițiat de Editura Intaglio

Mai multe detalii despre strângerea de fonduri: https://www.edituraintaglio.com/crowdfunding

Le puteți comanda și online de pe campania noastră de crowdfunding https://www.startarium.ro/crowdfunding/detaliulneoromanesc

Link-ul către evenimentul din 20 noiembrie:

https://www.facebook.com/events/406178940319122/

Mai multe despre Muzeul Micul Paris:

https://www.facebook.com/muzeulmiculparis/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu