vineri, 29 mai 2015
1 IUNIE 2015, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI
Muzeul Municipiului București-Palatul Suțu inaugurează, de Ziua Internațională a Copilului, o expoziție de desene, realizată de copii... pentru copii și adulți.
Expoziția „Palatul Colorat”, care poate fi vizitată începând cu 1 iunie, ilustrează Palatul Suțu, așa cum este văzut de cei mici, în desenele realizate la atelierul de istorie urbană, organizat de Asociația Istoriei Artei la Muzeul Municipiului București, de Noaptea Muzeelor 2015.
Atelierul pentru copii a avut loc pe 16 mai, în sera Muzeului Municipiului București - Palatul Suțu și a strâns peste 60 de participanți. Tema atelierului a fost povestea Palatului Suțu, coordonatori fiind istoricul Alina Havreliuc, arhitectul Costin Gheorghe și istoricul de artă Oana Marinache. Planșele au fost pregătite de graficianul Cristian Gache.
Lucrările realizate în cadrul atelierului dezvăluie mai multe versiuni ale unei clădiri-simbol a Capitalei și reprezintă o incursiune în imaginația celor mici, precum și percepția acestora asupra instituției.
miercuri, 20 mai 2015
Albumul „Edmond Van Saanen-Algi, de la Baletele rusești la Palatul Telefoanelor”, 2 iunie, ora 18:30, B.C.U.
Comunicat de presă
Asociația și Editura Istoria Artei au plăcerea să anunțe apariția albumului monografic dedicat arhitectului român Edmond Van Saanen-Algi (1882-1938). Albumul, realizat de istoricii de artă drd. Oana Marinache și dr. Gabriel Badea-Păun, este al doilea volum din colecția „Arhitecți de neuitat” și apare într-o concepție grafică a lui Cristian Gache.
Arhitect, decorator, compozitor, dramaturg, desenator și pictor, Edmond Van Saanen-Algi, personalitate de prim rang a lumii artistice a primei jumătăți a secolului al XX-lea este co-autorul a două simboluri bucureștene: Palatul Academiei de Studii Economice și Palatul Telefoanelor.
Prezentarea albumului va avea loc marți, 2 iunie, de la ora 18:30, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Corp Dacia, str. Boteanu nr. 1.
Proiectul editorial a beneficiat de sprijinul financiar al doamnei Mihaela Stoica și al domnului John Chrissoveloni. Albumul are 208 pagini și este realizat în format 16,5 cu 23,5 cm, duotone și policromie. Pentru a putea intra în posesia albumului la evenimentul din 2 iunie, vă rugăm să achitați suma de 40 de lei+comision de transfer în contul Asociatiei: RO27INGB0000999902777826 deschis la ING Bank Iancului. Pentru alte detalii, precum și pentru confirmarea prezenței la eveniment, vă rugăm să ne contactați la edituraistoriaartei@gmail.com sau telefonic la 0732.209.495 până în 1 iunie.
Albumul „Edmond Van Saanen-Algi, de la Baletele rusești la Palatul Telefoanelor” va fi disponibil începând cu luna iunie la standurile Muzeului Municipiului București, Muzeului Național de Istorie a României, în Librăria „Mihai Eminescu”, Librăriile „Cărturești” și „Humanitas”, precum și în Librăria „Bizantină”.
Parteneri: Biblioteca Naţională a României, Muzeul Național de Artă al României, Arhivele Nationale ale României, Imobiliara Chrissoveloni
luni, 18 mai 2015
Bucureștiul multicultural: 10 trasee urbane de arhitectură
Asociația Istoria Artei a câștigat de la Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României o finanțare nerambursabilă de 5000 lei pentru tipărirea a două broșuri „Bucureştiul multicultural: 10 trasee urbane de arhitectură” cu informații despre arhitecții și inginerii armeni, italieni, nemți și evrei care au creat în București în a doua jumătate a sec. al XIX-lea - perioada interbelică a sec. al XX-lea.
Proiectul public va demara la 1 septembrie 2015, urmând să organizăm mai multe evenimente de prezentare a lucrărilor tipărite. Vom prezenta informațiile și mai multe detalii în luna octombrie și pe http://bucurestiulmulticultural.blogspot.ro
http://www.dri.gov.ro/lista-programelorproiectelor-castigatoare-sesiunea-mai-2015/
Proiectul public va demara la 1 septembrie 2015, urmând să organizăm mai multe evenimente de prezentare a lucrărilor tipărite. Vom prezenta informațiile și mai multe detalii în luna octombrie și pe http://bucurestiulmulticultural.blogspot.ro
http://www.dri.gov.ro/lista-programelorproiectelor-castigatoare-sesiunea-mai-2015/
luni, 11 mai 2015
► ORAȘUL UITAT ▬ fotografiile lui Dan Vartanian ◄
Prima dată când fotografiile-document ale lui Dan Vartanian ies în stradă, chiar în locul unde au fost făcute acum mai bine de 30 de ani.
► CE? Fotografii-unicat cu cartierele Uranus, Izvor, Antim și Rahova, înainte și în timpul demolărilor ceaușiste din anii '80, care le-au distrus sau le-au mutilat ireversibil. Case, biserici, destine, povești, dispărute sub lama buldozerelor.
► UNDE? Palatul Parlamentului (Casa Poporului), intrarea spre Camera Deputaților, cea dinspre parcul Izvor și b-dul Națiunile Unite. Afară, pe gard!
► DE CE? Dacă ai vedea că orașul tău dispare, ai documenta ce se întâmplă, chiar dacă-i interzis? Asta a făcut Dan Vartanian în plină furie a demolărilor ceaușiste.
► În premieră, orașul dispărut acum peste 30 de ani și uitat de noi toți iese la lumină!
Hai și tu să explorezi un București care a fost odată și pe care probabil nu l-ai cunoscut. Revoltă-te când vei vedea cum a fost ștearsă istoria Bucureștiului.
ORAȘUL DISPĂRUT te așteaptă:
▬ la vernisajul expoziției: 16 mai 2015, ora 11:00
▬ o lună întreagă, până pe 16.06.2015
Proiect susținut de:
▬ Bucurestii Vechi si Noi
▬ Bucurestiul meu drag
▬ Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu
▬ Rezistența Urbană
Parteneri:
▬ Orasul lui Bucur
▬ Arhiva de Arhitectura
▬ Bucuresti Realist
▬ TheHungry Mole
▬ Cristian Oeffner Oprea
▬ Idei Urbane
▬ Fundatia Calea Victoriei
Expoziție găzduită de Parlamentul Romaniei Camera Deputatilor Pagina Oficiala
Abonați-vă la:
Postări (Atom)