miercuri, 20 mai 2015

Albumul „Edmond Van Saanen-Algi, de la Baletele rusești la Palatul Telefoanelor”, 2 iunie, ora 18:30, B.C.U.



Comunicat de presă
Edmond Van Saanen-Algi, de la Baletele rusești la Palatul Telefoanelor



Asociația și Editura Istoria Artei au plăcerea să anunțe apariția albumului monografic dedicat arhitectului român Edmond Van Saanen-Algi (1882-1938).



Albumul, realizat de istoricii de artă drd. Oana Marinache și dr. Gabriel Badea-Păun, este al doilea volum din colecția „Arhitecți de neuitat” și apare într-o concepție grafică a lui Cristian Gache.

Arhitect, decorator, compozitor, dramaturg, desenator și pictor, Edmond Van Saanen-Algi, personalitate de prim rang a lumii artistice a primei jumătăți a secolului al XX-lea este co-autorul a două simboluri bucureștene: Palatul Academiei de Studii Economice și Palatul Telefoanelor.



Prezentarea albumului va avea loc marți, 2 iunie, de la ora 18:30, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Corp Dacia, str. Boteanu nr. 1.




Proiectul editorial a beneficiat de sprijinul financiar al doamnei Mihaela Stoica și al domnului John Chrissoveloni. Albumul are 208 pagini și este realizat în format 16,5 cu 23,5 cm, duotone și policromie. Pentru a putea intra în posesia albumului la evenimentul din 2 iunie, vă rugăm să achitați suma de 40 de lei+comision de transfer în contul Asociatiei: RO27INGB0000999902777826 deschis la ING Bank Iancului. Pentru alte detalii, precum și pentru confirmarea prezenței la eveniment, vă rugăm să ne contactați la edituraistoriaartei@gmail.com sau telefonic la 0732.209.495 până în 1 iunie.

Albumul „Edmond Van Saanen-Algi, de la Baletele rusești la Palatul Telefoanelor” va fi disponibil începând cu luna iunie la standurile Muzeului Municipiului București, Muzeului Național de Istorie a României, în Librăria „Mihai Eminescu”, Librăriile „Cărturești” și „Humanitas”, precum și în Librăria „Bizantină”.

Parteneri: Biblioteca Naţională a României, Muzeul Național de Artă al României, Arhivele Nationale ale României, Imobiliara Chrissoveloni







Design grafic: Cristian Gache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu