joi, 4 iunie 2015

StreetDelivery 2015 - Palate bucureștene

Asociația Istoria Artei propune pentru StreetDelivery 2015 un proiect de educație non-formală despre istoria orașului, a arhitecturii și artelor decorative care vizează reședințele domnești și boierești din București.

În urma succesului înregistrat de Noaptea Muzeelor la Palatul Suțu, în 16 mai 2015 - în prezent organizăm și o expoziție la Palatul Suțu cu desenele realizate atunci de copiii participanți - am dori lărgirea temelor și istoriei la alte palate și familii boierești/domnești.



Temele poveștilor și fișelor de lucru vor fi: 
Curtea Veche, Curtea Arsă
Palatele brâncovenești, Palatul Ghica Tei, Palatul Știrbey
Podul Mogoșoaiei ca zonă rezidențială
Casele de boieri, Palatul Suțu

Atelierul este împărțit în prezentări vizuale, interactive și activitățile creative pe bază de fișe de lucru, dar și la libera inspirație a copiilor.

În prezent, de coordonarea activităților pentru copii se ocupă istoric Alina Havreliuc. Au contribuit la pregătirea materialelor pentru copii: istoric Alina Havreliuc, istoric de arta Oana Marinache, grafician Cristian Gache, urbanist Andrei Popescu.

https://www.facebook.com/events/1114783345204198/

Street Delivery X e despre Amprenta de Carbon
București, 12-14 iunie 2015

Street Delivery este prototipul unui micro-univers urban, strada valorificată ca bun public, așa cum ar trebui ea să fie. Un eveniment responsabil care își responsabilizează participanții, o platformă pentru ideile care contribuie la un oraș mai prietenos. În 10 ani, Street Delivery s-a și aglomerat peste măsură, dovadă că nevoia de spațiu public este stringentă. Din păcate, proiecte și idei fantastice au ajuns uneori să fie acoperite de zgomotul de fond. Așa că, o dată cu SDX, regândim întregul eveniment pentru a pune în valoare ideile care schimbă orașul.

http://street.delivery/index.php/program/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu