vineri, 20 octombrie 2017

195 de ani de la nașterea arhitectului Carol Benisch, 31 octombrie, ora 19:00

Cu ocazia împlinirii a 195 de ani de la nașterea arhitectului Carol Benisch (1822-1896), avem plăcerea să vă invităm marți, 31 octombrie, la ora 19:00, la prezentarea pliantului susținută de istoric de artă dr. Oana Marinache, organizată la Centrul Ceh, sub patronajul Ambasadei Republicii Cehe din București. Cu acest prilej se va lansa și distribui gratuit și pliantul bilingv dedicat principalelor obiective realizate de arhitectul Benisch.

Design: Cristian Gache

Unul dintre cei mai longevivi arhitecți activi în țara noastră în secolul al XIX-lea, Carol Benisch, s-a născut în Imperiul Austriac, într-o zonă ce se află astăzi în Republica Cehă. Activ ca arhitect mănăstiresc, Benisch a reparat edificii religioase, dar a contribuit şi la ridicarea Bisericii şi Azilului Domniţa Bălaşa, Spitalului Brâncovenesc, Azilului Doamna Elena, Catedralei catolice Sf. Iosif, Palatului Academiei din Bucureşti, Catedralei Sf. Petru și Pavel din Constanța.

Evenimentul are loc în limba română, în sala de conferințe de la parterul Centrului Ceh din strada Ion Ghica nr. 11.


Eveniment finanțat de Ambasada Republicii Cehe în București și organizat în parteneriat cu Centrul Ceh și Asociația Istoria Artei.

https://www.facebook.com/events/150144665723134









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu