duminică, 28 mai 2023

Excursie Târgoviște, 27 mai

Asociația Târgoviștea Restaurată a organizat în ziua de sâmbătă, 27 mai, primul tur ghidat din seria celor pe care și le-a propus încă de la înființare, amânate din dorința de a avea o mai bună documentare a obiectivelor prezentate. Scopul acestor evenimente este acela de a promova patrimoniul cultural imobil al municipiului Târgoviște, atât în rândul localnicilor care ar trebui să cunoască mai bine istoriile vechi ale monumentelor orașului, dar și pentru cei are vin din alte orașe, ori chiar din afara țării. Este un patrimoniu valoros din punct de vedere arhitectural și istoric, unic și greu încercat de-a lungul timpurilor. Trebuie prețuit cu atât mai mult, findcă este ceea ce a mai rămas dintr-un oraș mutilat iremediabil în timpul regimului comunist.





Turul ghidat a fost opțiunea aleasă de un număr de aproximativ 25 de persoane, la care s-au adăugat membrii asociației, parte din organizarea acestei manifestări: Simona Angelescu, Dumitra Bulei, Iulia Ghercă, George Eneas, Raluca Iacob, Cristian Rădulescu, Ionuț Catangiu, Rodica și Mihai Alexandru, Doina și Adrian Ștefan. Cu sufletul a fost alături de noi și istoricul Mihai Oproiu, membru de onoare al Asociației Târgoviștea Restaurată. Dintre participanți, remarcăm o delegație de la București condusă de doamna Oana Marinache, reputat istoric de artă, cea care a dat și imboldul acestui eveniment și căreia îi putem atribui de pe acum instaurarea la Târgoviște a tradiției tururilor ghidate.

Mai multe pe:  https://turnul-cetatii.ro/tur-ghidat-in-targovistea-veche-sau-bucuria-descoperirii-patrimoniului-istoric/?fbclid=IwAR0aMY-zad8pJiQ2aKP1RZozI8XKKB51LYaei6RGKMudZLvqKBbg_2Qpiww 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu