joi, 20 octombrie 2016

Închiderea Anului Cultural „Martha Bibescu 130”, 2-28.11.2016, Casa Filipescu-Cesianu

Comunicat de presă
Închiderea Anului Cultural „Martha Bibescu 130”
 Asociația și Editura Istoria Artei în parteneriat cu Muzeul Municipiului București (Casa Filipescu-Cesianu) organizează vernisajul expoziției „Martha Bibescu 130” în închiderea anului cultural 2016.
Design: Cristian Gache
Evenimentul are loc miercuri, 2 noiembrie 2016, începând cu ora 18:30, în Lapidariumul Casei Filipescu Cesianu, Calea Victoriei nr. 151, finalizând astfel ciclul evenimentelor care au debutat în același cadru în 15 ianuarie 2016, de Ziua Culturii Naționale, sub patronajul Ministerului Culturii.

Cu acest prilej vernisăm și expoziția de fotografii inedite ale prințesei Marthei Lahovary Bibescu (1886-1973), care rămâne, probabil, cea mai fascinantă personalitate feminină românească a secolului al XX-lea, atât în țară, cât și în plan european. Expoziția este rodul cercetărilor de arhivă ale istoricului de artă dr. Oana Marinache și a fost concepută de către fotograful și graphic designer-ul Cristian Gache. Ea s-a mai aflat pe simezele Palatului de la Mogoșoaia (ianuarie-martie) și ale Casei de cultură „Friedrich Schiller” din București (iulie-august).

Invitate la eveniment: Alina Pavelescu (Arhivele Naționale ale României), Angelica Iacob (Muzeul Municipiului București), Oana Marinache (Asociația Istoria Artei)

Expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică, între 10:00 și 18:00, fiind prevăzută a dura până în 6 noiembrie. La 28 noiembrie 1973 prințesa Martha Bibescu se stingea din viață în apartamentul ei de la Paris. Odihnește în curtea domeniului de la Menars, Valea Loirei, proprietate care a aparținut soacrei sale, Valentine de Riquet de Caraman-Chimay, prințesă de Bauffremont și prințesă Bibescu.
http://printesamarthabibescu.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu