sâmbătă, 8 octombrie 2016

Tur ghidat vila dr. Nicolae Minovici

Prima construcție proiectată și construită de arhitectul Cristofi Cerchez (1872-1955) în București, este și cea mai cunoscută dintre cele realizate de-a lungul timpului.

Foto:Alina Havreliuc

Proiectul inițiat de prof. dr. Nicolae Minovici este unul complex, incluzând vila și grădina, o fermă agricolă și amenajarea spațiului public învecinat proprietății sale cu pavilioane, fântâni și cișmele.

Vom afla povestea celor care au contribuit la aparitia primului muzeu privat de arta populara din Bucuresti.

Povestea lui Hristea „Cristofi” Cerchez începe la 5 iulie 1872, în Herăstrau-Băneasa, într-o familie de origine armenească. A făcut școala la Turnu Măgurele și Alexandria, apoi a continuat studiile la liceul Mihai Viteazul din București. În 1894 este absolventul Școlii de Poduri și Șosele, devenind inginer. Între 1895-1898 primește o bursă pentru a urma cursurile de arhitectură de la Școala de Arte Frumoase din Milano. Cariera sa se desfășoară de-a lungul a mai bine de 47 de ani și cuprinde mai mult de 50 de lucrări de arhitectură privată și publică (civilă și religioasă), fiind unul dintre cei mai importanti creatori ai stilului neoromânesc.

Taxă de participare tur: 10 lei/persoana

(nu include taxa de vizitare a expoziției temporare, care se achita doar de către cei care doresc să intre în muzeu)

Pliant trasee arh. C. Cerchez: 10 lei/ex.

Monografie: 45 lei (cu comanda la edituraistoriaartei@gmail.com)

Inscrieri: tururighidate@gmail.com in limita a 35 persoane/tur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu