sâmbătă, 30 septembrie 2017

Evenimente culturale la Potlogi, 30.09.2017

Asociatia DAR DEVELOPMENT a organizat sâmbătă 30.09.2017, o excursie de documentare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

De la ora 13:00 am participat la lansarea volumului colectiv „Lucrări ale conferinței Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești-Interferențe Multietnice și Modernitate pe Drumul Sudului”, in Droșcăria din cadrul Curții Domnești de la Potlogi.




Foto: Marin Constantin

Prin intermediul specialiștilor și pasionaților pe care i-a invitat să participe la evenimentul anual interdisciplinar „Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești”, Asociația culturală de tineret DAR DEVELOPMENT, și-a propus să găsească modalități de identificare și perpetuare a moștenirii istorice și spirituale brâncovenești.

Prima ediție a Conferinței „Moștenirea Culturală a Epocii Brâncovenești”, desfășurată în noiembrie 2016, a avut ca temă comemorarea celor 300 de ani de la trecerea la cele sfinte a vrednicului Mitropolit Antim Ivireanul, iar cea de-a doua ediţie organizată în 12 August 2017, a avut ca temă “Interferențe Multietnice și Modernitate pe Drumul Sudului”.

Conferința din anul acesta realizată printr-un proiect finanțat de Consiliului Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură, a fost menită să trezească interesul specialiștilor, dar și publicului larg pentru descoperirea urmelor etniilor întâlnite până la începutul secolului al-XX-lea în arealul Drumul Sudului care reprezenta în perioada medievală un sistem de drumuri care se întindea de la raiaua Giurgiu trecând prin București și Târgoviște spre trecătorile munților.

Partenerii asociației în cadrul proiectului au fost: Arhivele Naționale ale României, Facultatea de Istorie a Universității București, Facultatea de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Primăria Comunei Potlogi.

Mai multe fotografii de la tururile ghidate si lansare:
https://www.facebook.com/events/1719202028386381

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu