miercuri, 6 septembrie 2017

Miscare si culoare, 7 septembrie, MNAC

Asociația Secția de Coregrafie, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană, vă invită la vernisajul unei expoziții inedite, realizată în totalitate de copii ce provin din medii diferite. Aceștia au fost implicați în toate fazele expoziției de la creația până la panotarea propriilor lucrări.

PROGRAMUL EXPOZIȚIEI:

Joi, 7 septembrie, 19:00 - Vernisajul expoziției Mișcare și culoare.

Vineri, 8 septembrie - Vineri, 10 noiembrie - Program de vizitare al expoziției, în intervalul de vizitare al MNAC Bucharest.

Sâmbătă, 11 noiembrie - Finisajul expoziției Mișcare și culoare.

Lucrările expuse sunt rezultatul a 12 laboratoare de mișcare și artă vizuală în care copiii au experimentat tehnici artistice diferite, îmbinând creativitatea cu cunoștințe din știință și tehnologie. Sub îndrumarea unor specialiști din domenii variate - psihologi, artiști, istorici, coregrafi, muzicieni, actori - copiii au experimentat desenul ca urmă lăsată de corpul lor în mișcare, înțelegând aspecte ale cinetismului corpului uman și exprimându-se liber, în diferite tehnici, pe suprafețe mari.


„Mișcare și Culoare" s-a dezvoltat de la ideea că toate artele se întrepătrund, așa că a abordat educația prin artă într-un mod ce cuprinde mai multe domenii de referință, cu pornire de la specificul și nevoile proprii vârstei, dar satisfăcând înainte de toate nevoia copiilor pentru joc, înțeles ca element cheie în dezvoltarea societății și acumularea de cunoștințe.

Vă așteptăm cu drag să cunoașteți micii artiști și să aflați mai multe despre educația nonformală prin artă.

Proiect conceput de Asociația Secția de Coregrafie, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și finanțat în cadrul programului cultural „București Oraș participativ”.

Parteneri instituționali: Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Municipiului București, Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru”, Școala Germană „Zeppelin Schule”, Centru de plasament „The Door”, Asociația Istoria Artei.

Parteneri media: Susține Cultura în Educație, Roata Mare

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu