miercuri, 9 decembrie 2020

Vizită documentară Centrul Cultural Ceh

Hristea ”Cristofi” Cerchez (1872-1955) a fost un inginer si arhitect român, de origine armeană, de la a carui disparitie comemoram 65 de ani in 2020. 

In 2012, cu ocazia sarbatoririi a 140 de ani de la nașterea sa, personalitatea și cariera sa sunt aduse în atenția publicului prin intermediul articolelor și materialelor publicate, printr-un traseu urban și al tururilor ghidate prin București și prin proiectul educațional ce se desfășoară în 10 școli bucureștene.

Până în prezent am identificat peste 50 de imobile și proiecte nerealizate pe care le-am inclus în paginile primei editii a monografiei Cristofi Cerchez, un vechiu arhitect din Bucuresti, aparuta la Editura ACS, cu sprijinul financiar al Uniunii Arhitectilor din Romania din Timbrul Arhitecturii.

Asociatia si Editura Istoria Artei are in pregatire cea de-a doua editie a monografiei, autor istoric de artă dr. Oana Marinache, concept grafic Cristian Oprea. Va include si informatii inedite sau planuri descoperite intre timp in arhive. 

Adresam multumiri Ambasadei Cehiei si Centrului Cultural Ceh pentru permisiunea de a fotografia cateva detalii interioare in vederea ilustrarii noii editii. In 2021 se vor implini 95 de ani de la inaugurarea sediului din str. Ion Ghica nr. 11.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu